партнери
.
.
.
.

Концентрати

 

Концентратите (смесите) се употребуваат за едноставно и брзо подготвување на разновидни пекарски производи со висока нутритивна вредност, квалитетни органолептички својства и продолжување на свежината и трајноста. За изработка на готови производи потребно е да се додаде брашно, средство за варење и вода.

 

Име на производот

Област на примена

Дозирање

Пакување (Кг)

SUVITA

Смеса за изработка на пекарски производи со семки од сончоглед

20 - 30%

25

BIOMIX

Смеса за изработка на пекарски производи со кршено зрно од соја и семки од лен

20 - 30%

25

JASKO SMJESA

Смеса за изработка на пекарски производи со семки од маслодајни растенија

30 - 50%

25

DELIKATESS - KRUSTE

Смеса за изработка на пекарски производи со семки од сончоглед, збогатена со калциум

50%

25

KLOSTER-
SONNE

Смеса за изработка на пекарски производи со снегулки од компир

20 - 30%

25

FITTY

Смеса за изработка на пекарски производи богати со витамин Е, калциум и магнезиум

40%

25

FITBERRY

Смеса за изработка на пекарски производи со концентрат од црвено грозје

50%

 

MALZVITAL

Смеса за изработка на леб од пет видови зрна, со семки од маслодајни растенија

30 - 50%

25

PIRA - MIX

Смеса за изработка на пекарски производи со брашно од пира, хмељ и слад

25%

25

HAFER - MIX

Смеса за изработка на пекарски производи од зоб

25%

25

KARIBIK - SPECIAL

Смеса за изработка на пекарски производи со пржени кикирики

50%

25

SAFT MIX

Смеса за изработка на ржен леб од цело зрно

70%

25

SAFTKORN

Набабрено зрно од рж за изработка на ржен леб од цело зрно

30%

25

KRUMPIR - MIX

Смеса за изработка на пекарски производи со компир

35%

25

KURBIS - MIX

Смеса за изработка на пекарски производи со семки од тиква

50%

25