партнери
.
.
.
.

Сточна храна

 

За овој програм, Ирекс Арома има развиено и испитано во пракса различни производи коишто се применуваат во исхрана на добитокот и тоа:

Ароми со вкус на ванила, карамела, путер, млеко и овошје (јаболко, цитрус коморач, јагода, банана, тути фрути), коишто ја зголемуваат јадливоста на храната.

Ензими како природни подобрувачи за подобра варливост и искористување на храната кај свињите и живината.

Млечни замени кои овозможуваат рано одбивање на младенчињата од цицање, а без непожелни биолошки дејства.

Дополнителни средства за крмење во облик на минерално – витамински приправки или смеси обогатени со протеини.

Соли за лижење обогатени со минерали за кози, овци, свињи, коњи и дивеч.