партнери
.
.
.
.

Конзерванси

 

Конзервансите се користат за спречување на расипување (кончавост, мувла) на пекарските производи.

 

Име на производот

Област на примена

Дозирање

Пакување (Кг)

ANTISCHIM

Прашест конзерванс за спречување мувла на пакуваните пекарски производи

0,3 - 0,5%

25

JASKO MILL

Прашест конзерванс за спречување пајажиност (кончавост) на лебот

0,4 - 0,8%

12,5 / 25

JASKO SORB

Прашест конзерванс за спречување мувла на пакуваните пекарски производи и бисквити

0,1 - 0,3%

5