партнери
.
.
.
.

Сенф

Камнишкиот сенф е словенечки специјалитет. Толку е популарен што секој го препознава. Не само оние коишто јадат хот-дог. Сенфот Натурета е употребуван во најфините сосови, без него сладокусците не седнуваат да јадат, а Шведската маса без него не може ни да се замисли. Камнишкиот сенф е прва гастрономска заповед. Тој е универзален сос кој го купувате подготвен и веднаш употреблив за јадење. Го буди нашиот јазик и со остриот вкус дава моќ. Ако со Камнишки сенф намачкаме парче леб од двете страни, лесно може да се помисли дека тоа е парче месо. Затоа што толку долго го мачкаме по колбаси, виршли и други видови месо што ни се чини како да е дел од нив. Исто така, одличен е и за подготовка на мајонез.