партнери
.
.
.
.

Намаз со кари

 

Звучи некако Индијски. Ништо чудно кога карито, како и сари облеката на Индијските жени се веќе илјадагодишна традиција на целиот Индијски полуостров.

 

Намаз со пиперка

 

Киселата црвена пиперка му дава на намазот освежителна арома. Лесно се надополнува со две резанки од свежа пиперка.

 

Намаз со билки

 

Кисели краставички, билки и растителни белковини и масти се основниот состав на овој намаз. Годи, ако на намазот од горе ставите уште некое парче од кисели краставички.

 

Намаз со печурки

 

Кога подготвувате сендвич, намазот обложете го со печени шампињони од Натурета или со парчиња од тврдо варени јајца.

 

Намаз со брокула

 

Агресивноста на модерното живеење нема ништо заедничко со со овој мирољубив намаз. Брокулата, растителните белковини и масти создаваат лесен, растителен намаз. Што уште би му додале? Трошки од леб од грубо сомелени житарки.