партнери
.
.
.
.

Magnesium

 

ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА

 

СО ВКУС НА ЛИМОН

СО МАГНЕЗИУМ

 

ШУМЛИВИ ТАБЛЕТИ СО ШЕЌЕР И ЗАСЛАДУВАЧ

 

20 ТАБЛЕТИ

20 x 4 g таблети

Нето тежина: е 80 g

 

хранливи вредности за 100 g

Енергетска содржина:                          728 kJ (174 kcal)

Протеини:                                                         0 g

Јаглехидрати:                                                   8 g

Масти:                                                              0 g

витамински вредности                     за 100 g             за 3 таблети

Магнезиум (mg)                            3325 (1108*)                 399 (132*)

* % од препорачаната дневна доза

 

Состојки: киселина (лимонска киселина), регулатор на киселоста (натриум хидроген карбонат), шеќер, магнезиум карбонат, ароми, засладувач (аспартам*), боја (темножолта).

* Содржи состојки од фенил-аланин.

 

Упатство: се раствора 1 таблета во чаша вода (200 ml) и се добива напиток со вкус на лимон, којшто ја обезбедува препорачаната дневна доза на магнезиум во согласност со вредностите напишани во табелата погоре.

Препорачана доза: 3 таблети дневно.

 

Препорачано како додаток во исхраната за задоволување на зголемената потреба од магнезиум за време на зголемен физички напор (работа или спорт) и стрес.

 

Да не се пречекорува препорачаната дневна доза! Додатоците во исхраната не треба да се употребуваат наместо диета!