партнери
.
.
.
.

Vitamin C

 

ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА

 

СО ВКУС НА ЛИМОН

СО ВИТАМИН Ц

 

ШУМЛИВИ ТАБЛЕТИ СО ШЕЌЕР И ЗАСЛАДУВАЧ

 

20 ТАБЛЕТИ

Нето тежина: е 80 g

 

хранливи вредности                                    за 100 g

Енергетска содржина:                             975 kJ (233 kcal)

Протеини:                                                            0 g

Јаглехидрати:                                                  22,5 g

Масти:                                                                  0 g

витамински вредности        за 100 g            за 5 таблети

Витамин Ц (mg)                 1500 (2500*)               300 (500*)

* % од препорачаната дневна доза

 

Состојки: киселина (лимонска киселина), регулатор на киселоста (натриум хидроген карбонат), шеќер, арома, L-аскорбинска киселина, засладувач (аспартам*), боја (жолта).

* Содржи состојки од фенил-аланин.

 

Упатство: се раствора 1 таблета во чаша вода (200 ml) и се добива напиток со вкус на лимон, којшто ја обезбедува препорачаната дневна доза на Витамин Ц во согласност со вредностите напишани во табелата погоре. Препорачана доза: 5 таблети дневно.

 

 

Препорачано како додаток во исхраната за задоволување на зголемената потреба од Витамин Ц:

-         во случај на диети или недостаток во исхраната

-         за превентива од настинка

-         за време на екстремни напори и стрес

-         при употреба на никотин

 

Да не се пречекорува препорачаната дневна доза! Додатоците во исхраната не треба да се употребуваат наместо диета!